Jentera Prettech Jiangsu & Technology Co, Ltd

Produk-produk

Berita
Rumah > Berita > Kandungan

Kawalan suhu arak secara kecil-kecilan yang membuat peralatan

Kawalan suhu secara kecil-kecilan wain membuat peralatan itu, bersama-sama dengan pengguna untuk kualiti minuman keras permintaan semakin tinggi, winery tersebut dan Dataran arak juga sentiasa meningkatkan teknologi membuat sendiri, pasaran persaingan perlu bersesuaian dengan . Mempunyai kualiti peralatan membuat minuman keras, tetapi juga mestilah mempunyai teknologi membuat yang baik. Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi proses pembuatan wain, pensterilan, suhu, kedap, mengewap masa dan sebagainya.

Kawalan suhu adalah sangat penting untuk pengeluaran arak berkualiti tinggi. Kesannya bermula dengan kematangan bahan mentah dan terus ke dalam botol penapaian, penuaan dan minuman keras. Jika arak yang menggelegak proses tidak boleh mengekalkan kualiti wain untuk melindungi suhu, peralatan membuat wain tidak akan minuman wain berkualiti tinggi. Walaupun dengan jenis bahan mentah berkualiti tinggi yang terbaik adalah sia-sia, pakar analisis sebab-sebab yang tertentu adalah seperti berikut:

(a) tinggi suhu akan menggalakkan pengoksidaan, menyebabkan kerosakan mikrob dan ketidakstabilan

Fermentasi mikroorganisma pada suhu yang agak sensitif, suhu am adalah terlalu tinggi akan membolehkan mereka secara beransur-ansur kehilangan semangat asal, peralatan membuat wain menyebabkan kerosakan dan ketidakstabilan, jadi dalam proses penapaian mesti mengawal Julat suhu, jika suhu yang terlalu tinggi perlu boleh disejukkan.

(ii) mengelakkan fermentasi dan menyimpan dalam keadaan panas

Ia adalah penting untuk mengelakkan fermentasi dan penyimpanan dalam persekitaran yang panas, kerana penapaian dan simpanan di bawah syarat-syarat Pemanas akan evaporate aroma dijangka dan rempah-ratus tambahan kepada alkohol.

(iii) proses penapaian yis dengan suhu tinggi pempasifan, baki gula dan penapaian

Dalam proses menggelegak juga akan digunakan dalam rawatan yang sejuk, seperti kestabilan arak dalam pemprosesan bahan-bahan mentah yang segar dan penapaian tangki penyejukan, wain membuat peralatan teknologi ini telah digunakan oleh kebanyakan kilang wain, beban haba yang utama di dalam liq uor kilang adalah suhu bahan mentah dan menyejukkan bahan mentah yang segar jus, yang sangat penting untuk rawatan pemisahan, suhu mengawal semua syarat pra-syarat dalam proses membuat, tanpa menguasai betul teknik kawalan suhu, tidak boleh minuman arak yang menyegarkan.


Siasatan
Hubungi kami
Alamat: A-tingkat 16, R&D 2,No.801 HUB, tengah Changwu Road, Wujin District, bandar Changzhou, Jiangsu, China
Telefon: +86-519-8525 5001
Perkhidmatan Faks: +86-519-8525 5068
E-mel:admin@prettech.cn
Rumah | tentang kami | Produk-produk | Berita | Rujukan projek | Hubungi kami | Maklum balas | Telefon mudah alih | XML | Utama Laman